Column:
(deze column is eerder (op 19 juni 2017) geplaatst op www.sallandcentraal.nl)

 

Het was toch wel even een dingetje. Afgelopen vrijdag (16 juni) zaten we bij de notaris om BurgerBelangen officieel op te richten. “Huh?, hoor ik je denken, “Oprichten? BurgerBelangen bestaat toch al een tijdje? “. Ik zal uitleggen hoe het zit.

De clou is dat ik in februari 2016 besloten had om verder te gaan als BurgerBelangen0572. Het was toen inderdaad een optie om statuten van internet af te plukken, direct naar de notaris te gaan en over te gaan tot de orde van de dag. Het ware de kortste klap. Toch hebben we dat bewust niet gedaan. Inderdaad: we.
Van meet af aan wist ik me immers gesteund door een groep mensen, die óók vonden dat in de politiek onze inwoners weer centraal moeten komen te staan.  En we vonden het beter om eerst de tijd te nemen om de kring van betrokkenen uit te breiden en om vervolgens de formele stappen te zetten. Zeker als je de belangen van de inwoners verankert in de partijnaam, moet je niet overhaast te werk gaan.

Vervolgens gebeurde wat we eigenlijk ook wel weer wisten: er komt nogal wat bij kijken om een nieuwe partij op te richten! Dat doe je dus niet ‘eventjes’ op een achternamiddag. Een naam was snel gekozen, een logo snel ontworpen en een website snel gebouwd. Maar vervolgens waren er 398 andere regelzaken waar je toch even voor moet gaan zitten. Het belangrijkste was –en is- echter het vinden van de juiste (!) mensen. Met een uitroepteken achter ‘juiste’. En dan moeten ze ook nog eens een goed team vormen.

Vervolgens hebben ook wij gemerkt dat een nieuwe partij inderdaad personages aantrekt die je er simpelweg niet bij kunt of wilt hebben. Het heeft geleid heeft tot zeer boeiende gesprekken. Zo dacht een enkeling binnen no-time op zijn minst burgemeester van Amsterdam te worden en een ander  wilde via de lokale politiek heel Europa wel even opschudden. Op zich prima ambities (zullen we maar zeggen) maar daar is BurgerBelangen nou niet echt voor bedoeld…

Hoe dan ook: inmiddels kan ik mijn handen dichtknijpen met een enthousiaste club mensen, die wél over de genoemde vereisten beschikken. Uit die brede groep is een kernteam geformeerd die me, in mijn werk als raadslid, met raad en daad terzijde staat. Plus een aantal adviseurs die invliegen rond specifieke onderwerpen. En dat allemaal binnen ruim een jaar. Hoe mooi is dat?

Het was het afgelopen jaar vaak flink doorakkeren. Maar nu staat er dan ook wel ff wat! Een mooi team staat met opgestroopte mouwen, klaar om gestaag verder te bouwen. Toen we vrijdag de stukken ondertekenden en de partij dus écht was opgericht, vóelde ik me toch even een potje trots…!! We hebben er een borrel opgenomen, en beschuit met blauwe en groene muisjes.  

Het allermooiste is vooral dat we al die interne regelzaken nu achter ons kunnen laten. En dat we ons volledig kunnen focussen op waar het écht om gaat: zorgen dat  onze inwoners weer centraal komen te staan.

Ben Nijboer, BurgerBelangen 0572
Ben2017

Share.

Leave A Reply