In de afgelopen jaren waren er al vaker zorgen om Cultuurcentrum de Maalderij in Heino. Mooi, monumentaal pand waar stichtingen en verenigingen een plek hebben en inwoners elkaar creatief ontmoeten.

Er is veel aandacht voor theater, muziek en zang maar ook de Omheining heeft daar de thuisbasis. Een oud pand, slecht geïsoleerd en de kosten lopen op. Wethouder Breun Breunissen is constructief in overleg met de Maalderij en eigenaar Salland Wonen om te proberen dit pand te behouden voor de diverse gebruikers.

Mokwerf is gerestaureerd
De Mokwerf aan het Overijssels kanaal is gerestaureerd en kan weer jaren mee. Goed om deze markante plek te behouden. BurgerBelangen vroeg hier al meermalen aandacht voor. Een nieuwe functionele gebruiker vinden voor dit pandje is echter niet gemakkelijk. Het is niet te verwarmen, klein en de gebruikersmogelijkheden zijn beperkt. Toch verdiend dit plekje aandacht en een mooie invulling.

Al is het alleen in de zomer. Gelukkig lopen ook hierover constructieve gesprekken en is recreatieve ontwikkeling van het Overijssels kanaal als geheel onderdeel van deze gesprekken. Uiteraard staat de fractie van BurgerBelangen open voor goede ideeën. Uit de samenleving of vanuit overige fracties.

Share.

BurgerBelangen Raalte is met zeven raadsleden de grootste coalitie-fractie van de gemeente Raalte.

Leave A Reply