Het schoolzwemmen binnen de gemeente Raalte is gered. Dankzij een motie van BurgerBelangen, VVD, LA en SP ging er donderdagavond een dikke streep door de geplande bezuiniging. Alleen de fractie van Gemeentebelangen stemde tegen, maar kon daarmee niet voorkomen dat de bezuiniging van tafel ging.

Met het besluit komt er een eind aan een lange tijd van onzekerheid over het schoolzwemmen binnen de gemeente. De coalitie van GB en CDA had immers afgesproken om 49 duizend euro per jaar te bezuinigen op het zwemmen. Concreet zou dat betekenen dat op alle scholen het zwemonderwijs zou vervallen en daarmee tevens de exploitatie van zowel De Tippe als van Tijenraan onder druk zou komen te staan.

“Wij hebben ons van meet af aan verbaasd over dit dwaze plan. Zwemmen is goed voor alle kinderen, voor het bewegingsonderwijs, voor de veiligheid van kinderen en bovendien maken kinderen met schoolzwemmen op een leuke manier kennis met de mogelijkheden van De Tippe en Tijenraan. Het is goed dat deze bezuiniging van tafel is”, aldus  Ben Nijboer van BurgerBelangen.

 

 

 

 

 

Share.

Leave A Reply