De provincie Overijssel heeft 170.000 euro beschikbaar gesteld voor versterking van het centrum van Raalte. De bijdrage maakt deel uit van het ‘stadsarrangement’ dat de gemeente sloot met Overijssel. Dit arrangement bestaat uit een aantal actiepunten die in de periode 2019 – 2021 die moeten bijdragen aan de versterking van het centrum. Ook het ROV (Raalter Ondernemers Verbond), vastgoedeigenaren en Toeristisch Platform Raalte zijn bij het project betrokken. 

Met de actiepunten wil de gemeente het centrum aantrekkelijk maken, waaronder het verbeteren van de sfeer en beleving van de pleinen en straten en het veiliger, toegankelijker en toekomstbestendiger maken van de openbare ruimte, zo laat wethouder Melenhorst in een persbericht weten. Henny Zomer (ROV): “Daarnaast willen we helder krijgen waarin het centrum zich onderscheidt en wie de huidige én toekomstige consument precies is, zodat we daar gericht op kunnen inzetten. Samen met alle betrokken partijen wordt nu één overkoepelende visie opgesteld voor de ruimtelijke kwaliteit van het centrum op”.

De fractie van BurgerBelangen is blij met de bijdrage van de provincie en hoopt vooral dat dit ook een versnelling oplevert in de plannen. Er wordt al vele jaren over gepraat, er zijn al meerdere rapporten over verschenen en wij hebben vaak aan gedrongen op daden. Dit is een stap in de goede richting. Zijn we blij mee.

Share.

Leave A Reply