Woensdagochtend 11 mei is de aftrap gegeven om het buitengebied van de gemeente Raalte nog dit jaar (2016) te voorzien van glasvezel. En niet alleen het buitengebied van Raalte wordt daarbij aangesloten op de digitale snelweg. SallandGlas werkt samen met marktpartij CIF (‘Glasvezelbuitenaf’), de gemeenten Raalte, Ols-Wijhe en Deventer om het buitengebied van heel Salland van glasvezel te voorzien. De formele aftrap werd in Heeten gegeven op locatie ‘Koe in de kost’. (foto boven: Gerard Vrakking)

Na dit officiële moment zullen de inwoners van het buitengebied in Salland-Noord binnen enkele dagen een brief op de deurmat vinden, met een uitnodiging voor informatie-avonden later deze maand.

Bestuur en vrijwilligers van SallandGlas zijn uitermate blij met de samenwerking met CIF/Glasvezelbuitenaf. “Deze samenwerking heeft alles in een stroomversnelling gebracht en snelinternet/glasvezel is daardoor nu dichterbij dan ooit. Wij twijfelen er niet aan dat Salland de 50% deelname gaat halen. En concreet wil dat zeggen dat de mensen in Salland-Noord al de komende Kerst kunnen beschikken over dezelfde snelle internetverbindingen als de mensen in de kernen”, aldus Ben Nijboer en Henny Lammers, bestuursleden van SallandGlas.

Aardig detail: de eerste bijeenkomst om het glasvezelnetwerk naar Salland te halen werd gehouden op 11 mei 2011 in Wesepe: dus exact vijf jaar eerder. In die vijf jaar zijn, onder regie van SallandGlas, alle kernen binnen de gemeente Raalte voorzien van glasvezel en zorgden bestuur en vrijwilligers van SallandGlas ervoor dat nu ook het buitengebied van Salland wordt verglaasd door een marktpartij.

De planning voor wat betreft de gemeente Raalte: Voor de zomer wordt de vraagbundeling in Salland-Noord gedaan (met o.a. buitengebied van Heino, Raalte, Mariënheem, Broekland, Lierderholthuis en Laag Zuthem). Kort na de zomer volgt Salland-Zuid (waaronder Heeten en Nieuw Heeten). Meer informatie is te vinden op www.sallandglas.nl.

Op de foto v.l.n.r.: Paul Disselhorst (SallandGlas), Frits Rorink (wethouder Deventer), Jacques van Loevenzijn (Wethouder Raalte), Michiel Admiraal (CIF/Glasvezel Buitenaf), Ben Nijboer (SallandGlas), Anton Bosch (wethouder Olst-Wijhe), Henny Lammers (SallandGlas)

BurgerBelangen is zeer content met deze ontwikkeling. Ben Nijboer, behalve voorzitter van SallandGlas ook gemeenteraadslid voor BurgerBelangen, wijst op het grote belang van snelinternet voor zowel de bedrijven in het buitengebied, als voor de zorg (toepassing domotica) en voor de leefbaarheid. “Een bedrijf in het buitengebied kán niet meer zonder snelinternet, kinderen hebben glasvezel simpelweg nodig om te kunnen studeren, maar ook hun werkende ouders hebben snelinternet nodig om bijvoorbeeld te kunnen telewerken. Het is in het belang van iedereen dat dat glasvezel er eindelijk komt!”

Share.

Leave A Reply