Na lange tijd van voorbereidingen is het eindelijk zover. Het college van B&W van Raalte stemden dinsdag 16-02-2016 in met afspraken rond de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Raalte. Het akkoord maakt deel uit van een breder initiatief van SallandGlas om heel Salland te verglazen.
SallandGlas-voorzitter Ben Nijboer (tevens raadslid BurgerBelangen) is blij met deze stap: “Deze stap brengt snel internet voor de mensen in het buitengebied wéér ietsje dichterbij. Het maakt de weg vrij voor de finale klap: de vraagbundeling. Wij willen nu zo snel mogelijk de schop de grond in”.

Breedbandinternet is van groot belang voor zowel de inwoners van het buitengebied als de vele bedrijven die er gevestigd zijn. Snel internet is cruciaal voor de leefbaarheid.  Nijboer: “Glasvezel biedt met afstand de beste internetverbindingen, waar het buitengebied in één klap de digitale achterstand ten opzichte van de dorpen mee wegwerkt. Met glasvezel kunnen studenten vanuit huis werken, voor werknemers wordt telewerken mogelijk, bedrijven kunnen sneller en veiliger bestanden versturen, huizen worden meer waard en beter verkoopbaar en ga zo maar door.”

Share.

Leave A Reply