Inwoners moeten hun snoeiafval ook na januari kunnen blijven inleveren bij Jansen-Wijhe (bij Lierderholthuis) en bij loonbedrijf Grefelman in Luttenberg. Dat vindt de fractie van BurgerBelangen. De gemeenteraad heeft onlangs afgesproken dat inwoners vanaf januari snoeihout gratis naar de ROVA in Raalte kunnen brengen. “We waren daar tevreden over, maar nu blijkt dat de gemeente en de ROVA via andere kanalen te hebben afgesproken dat de mogelijkheid om het naar Jansen-Wijhe en Grefelman te brengen komt te vervallen. Dat komt als een duveltje uit een doosje en spoort niet met wat al die tijd bedoeld is. Wat ons betreft wordt dat zo snel mogelijk gecorrigeerd”, aldus Ben Nijboer en Petra Hegeman van BurgerBelangen .

Zowel inwoners uit Lierderholthuis als Luttenberg trokken de afgelopen week bij BurgerBelangen aan de bel. De fractie heeft bij de betrokken afdeling inmiddels opheldering gevraagd over de gang van zaken.

“Vooralsnog gaan we ervan uit dat dit een schoonheidsfoutje in de uitvoering is. We willen immers het afvoeren van snoeihout bevorderen vanuit de duurzaamheidgedachte. Het is dan niet uit te leggen dat mensen uit Lierderholthuis en Laag Zuthem het hout eerst met een aanhanger 7km verderop naar Raalte moeten brengen, waarna de ROVA het vervolgens met een vrachtwagen via dezelfde weg 7km terug naar Jansen-Wijhe brengt. Dat tart elke logica en is niet uit te leggen”.
Hetzelfde speelt in Luttenberg. Daar kon men tot nu toe het snoeiafval bezorgen bij loonbedrijf Grefelman aan de Lemelerweg, dus op steenworp afstand van het dorp. “Wat ons betreft blijven die opties open, zodat de inwoners zelf kunnen kiezen.”

Share.

Leave A Reply