Hij kreeg twee minuten om zijn zaak te bepleiten, maar had slechts 30 seconden nodig. Tijdens de Raad-op-pad-bijeenkomst in Lierderholthuis was Gerrit Dijkslag (foto) kort en krachtig: “Ik wil een fiets- en voetpad langs de Lierderholthuisweg. Nu kun je er niet veilig lopen of fietsen en dat kan zo niet langer. Wie er meer over wil weten: kom dan naar mijn tafel”, zo stelde Dijkslag. Zijn oproep had resultaat: na afloop van alle pitches en tafelgesprekken kreeg zijn voorstel verreweg het meeste stickers, lees: bijval.

Overigens bleek Dijkslag tijdens het tafelgesprek (gesteund door zijn buren) vooral een pragmaticus. “Het hoeft helemaal tot aan Laag Zuthem. Als je alleen het stuk neemt tot aan het fietspad 1,5 kilometer verder dan zijn we al een heel eind geholpen”. Technisch gezien ziet hij ook mogelijkheden: “Achter de bomen ligt een sloot en die is breed genoeg om er een fiets/voetpad van te maken”.

Tijdens de komende raadsvergadering zal de raad aangeven wat ze met alle pitches wil doen, inclusief het voorstel van Dijkslag. Ben Nijboer van BurgerBelangen sprak zijn steun uit aan het voorstel van Dijkslag:  “Dit voorstel is niet alleen goed voor de veiligheid van de fietsers en voetgangers, maar kan ook nog eens zorgen voor versterking van het fietspadennetwerk rondom het dorp. Een extra pad verbindt het dorp met het fietspadennetwerk. Bovendien vergroot op deze weg, die vaak gebruikt wordt als sluiproute om de N35 te ontwijken.”

Share.

Leave A Reply