In 2014 trokken inwoners van de Nieuwstraat in Raalte aan de bel: de karakteristieke straat kende grote hoogteverschillen, nauwe trottoirs en een diversiteit aan afritten. Met name voor ouderen was de straat onveilig. Menig oudere koos ervoor om, in plaats van gebruik te maken van de troittors, over de rijbaan te lopen o bij het centrum te komen. Het signaal werd opgepakt en leidde tot acties om tot een betere inrichting te komen. Met (na drie jaar overleggen) uiteindelijk toch een mooi resultaat: op donderdag 15 juni is de straat officieel heropend en uiteraard hoorde daar een feestje bij.

de oude situatie
De oude situatie
het oude hoogteverschil
Het hoogteverschil was groot
Ouderen hadden moeite met de trottoirs.
Ouderen hadden moeite met de trottoirs.
..en weken uit naar de rijbaan
..en weken uit naar de rijbaan

 

 

 

 

 

 

De nieuwe situatie: Inzet en geduld zijn beloond.
De nieuwe situatie: Inzet en geduld zijn beloond. De weg is egaler, comfortabeler, mooier en een stuk veiliger.

Namens BurgerBelangen waren Ben Nijboer (hij schreef in december 2014 een brief aan het Raalter college met de oproep de Nieuwstraat veiliger te maken) en Therees Groote Wolthaar bij de opening: “Het geduld en de inzet van bewoners en werkgroep is beloond. Dit ziet er stukken beter en veiliger uit. We complimenteren en feliciteren de bewoners met dit resultaat”.

Therees Groote Wolthaar (BurgerBelangen): "Inzet en geduld van de werkgroep is beloond. We feliciteren de inwoners met het resultaat"
Therees Groote Wolthaar (BurgerBelangen): “Inzet en geduld van de werkgroep is beloond. We feliciteren de inwoners met het resultaat”

 

Er resteert nog wel een aandachtspunt en dat is de gladheid in de wintermaanden. In de oude situaties waren vooral ouderen soms dagenlang aan huis gekluisterd omdat de weg door sneeuw op opvriezing niet of nauwelijks begaanbaar was. “We moeten afwachten hoe dat gaat in de nieuwe situatie. Dat zal in de praktijk moeten blijken.  Mocht dit niet afdoende zijn, dan zullen we opnieuw aan de bel trekken en andermaal vragen om de straat bijvoorbeeld op te nemen in de strooiroutes. Nu eerst blij zijn met dit mooie resultaat.”

Share.

Leave A Reply