Als alles volgens plan verloopt zal er nog dit jaar een begin worden gemaakt met het veiliger maken van de kruising Mettingenlaan/Ganzeboomlaan. Van medio augustus tot medio september worden nog enkele technische onderzoeken uitgevoerd. Afhankelijk van de uitkomsten wordt nog dit jaar begonnen met de klus.

BurgerBelangen is benieuwd naar de effecten van de voorgenomen maatregelen. Het betreffende kruispunten staat bekend als (één van) de onveiligste kruispunten binnen de gemeente. Het kruispunt is de belangrijkste verbinding tussen Raalte-Noord en het centrum. Bovendien ligt er de spoorwegovergang en is het een ontsluitingsweg voor enkele grote bedrijven, zoals Beaphar.
“Het is een complexe situatie, waarbij de veiligheid van zowel fietsers, voetgangers als andere weggebruikers in het geding is. Het is goed dat dit eindelijk wordt aangepakt. We zijn wel benieuwd of al deze maatregelen inderdaad het gewenste effect hebben”, aldus de fractie, die hoopt dat de schop inderdaad nog dit jaar de grond in kan.

Nagekomen melding: nadat het technische voorwerk was afgerond zijn de werkzaamheden in de eerste maanden van 2017 uitgevoerd. Echter: direct na de ingebruikname werd er van diverse kanten gemeld dat de maatregelen vrijwel geen effect sorteerden. 

Share.

Leave A Reply