Deze week (24/5/2016) werd bekend dat ook de sportcomplexen van Heeten en Mariënheem kunstgrasvelden krijgen. Heeten in 2017; Mariënheem in voorjaar 2018. De klus in inmiddels aanbesteed (zie elders op de site). Met deze stap wordt een oude afspraak (gemaakt ten tijde van de wethouders Gebben en Blijdenstein) met de gezamenlijke voetbalclubs nagekomen. Deze afspraak was dat er op alle voetbalcomplexen minimaal één kunstgrasveld zou komen, waarbij de volgorde van aanleg in afstemming met de clubs zou plaatsvinden. “Dat was een prima afspraak. Het is jammer dat het vervolgens allemaal zo lang heeft moeten duren, en ook dat ‘overleg’ was niet altijd optimaal, maar laten we nu vooral vooruitkijken: het is goed dat er concrete plannen zijn, en dat alle clubs in 2018 over een kunstgrasveld kunnen beschikken.”

De grote voordelen van een kunstgrasveld zijn dat er veel intensiever (dan op natuurgras) op gespeeld kan worden, het is veel minder gevoelig voor weersinvloeden, waardoor er ook in de wintermaanden langer getraind en gesport kan worden. Bovendien zijn de onderhoudskosten beduidend lager dan bij gewoon gras.

Ben Nijboer (BurgerBelangen): ‘Al met al een ‘end goed, al goed’-verhaal voor de voetbalclubs. Maar ik moet wel meteen ook denken aan de problemen van en bij de SMHC. Zij beschikken sinds 2004 over een kunstgrasveld. Deze was toe aan groot onderhoud hetgeen inmiddels is gebeurd, maar de vereniging heeft ook dringend behoefte aan een tweede veld. Dáárvoor is het weer nodig om het terrein te vergroten door een stuk grond aan te kopen. De SMHC heeft te maken met én actueel een capaciteitstekort én een ledengroei. Het zou goed zijn om daar nu ook -letterlijk en figuurlijk- meters in te maken”

Share.

Leave A Reply