Altijd al eens willen weten wat er leeft en speelt in onze gemeente? Wat gebeurt er bijvoorbeeld na de verkiezingen? Hoe kun je zelf invloed uitoefenen en waar vind je relevante informatie?

Burgerbelangen organiseert 6 avonden om inwoners op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de lokale politiek.

Hoe worden besluiten genomen? Wie is waarvoor verantwoordelijk? Wat doet een raadslid, een wethouder of de burgemeester? Zomaar vragen waarop we een antwoord zoeken. De eerste avond maken we kennis met elkaar en leren we de basisbeginselen van (lokaal) bestuur én inventariseren we de interesses van de aanwezige cursisten.

Ben je geïnteresseerd in de gemeentefinanciën, het sociale domein, de ontwikkelingen rond de N35, de woonopgave, de ontwikkelingen in ons buitengebied of juist de wijze waarop cultuur, sport en/of evenementen worden georganiseerd in onze gemeente …. ? Zomaar voorbeelden van onderwerpen die behandeld kunnen worden. De cursus sluit door deze eerste inventarisatie aan bij informatiebehoefte van de cursisten. Anders gezegd: waar we het over gaan hebben, bepaal je zelf!

Zes cursusavonden
De cursus wordt gehouden in het gemeentehuis in Raalte op een zestal woensdagavonden, te weten: 14 en 28 juni, 12 juli, 13 en 27 september en 11 oktober 2023. We starten om 19.30 uur en de avonden worden om 22.00 uur afgesloten.

Meld je snel aan
Spreekt bovenstaande je aan en wil je meer te weten te komen over het reilen en zeilen binnen de Raalter politiek, meld je dan nu vrijblijvend (en dus gratis) aan voor het bijwonen van de cursus via: fractie@burgerbelangenraalte.nl.

Voor vragen of nadere info kun je contact opnemen met Dafne Holterman, raadslid van Burgerbelangen 0572. Zij is bereikbaar via: 06 – 21 93 66 64.

Share.

BurgerBelangen Raalte is met zeven raadsleden de grootste coalitie-fractie van de gemeente Raalte.

Leave A Reply