Ervaring, nieuw, jong elan, senioriteit, ambitieus, steunend. Het zit er allemaal in. We hebben het dan over de kieslijst van BurgerBelangen. Maar liefst 34 namen prijken op de lijst, waarmee de partij voor de tweede keer meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Dat is niet alleen de langste lijst van alle acht partijen die in Raalte meedoen, maar ook de langste lijst ooit binnen Raalte. Dit laat zien dat BurgerBelangen zeer breed verankerd is binnen de gemeente Raalte.

Eerder maakte BurgerBelangen al bekend dat de lijst wordt aangevoerd door Ben Nijboer, de huidige fractievoorzitter, met op de tweede plek Sylvia van der Heide, uit Raalte. Van der Heide werd deze week genomineerd voor de titel Raadslid van het Jaar. Hoogste nieuwkomer is Michel Brinkhuis uit Heino (plaats 5).

Op de kieslijst van BurgerBelangen zijn de twee grootste kernen Raalte en Heino sterk vertegenwoordigd. Maar liefst tien kandidaten komen uit Heino. Uit Raalte zelfs 17, verdeeld over alle wijken. De kieslijst omvat verder kandidaten uit Laag Zuthem (Peter van Savoyen, Wilfred Eikelboom en Wouter Koning), Lierderholthuis (Harry Kloppenberg en Hans Hartholt), Heeten (Stephan Oostewechel) en Marienheem (Henny Lammers).

Het moge duidelijk zijn dat we hier geweldig trots op en blij mee zijn. Het onderstreept de brede verankering van BurgerBelangen binnen de hele gemeente. Dankzij deze verbinding blijven we voortdurend op de hoogte van wat er speelt in alle dorpen, wijken en het buitengebied.

Bij het opstellen van het verkiezingsprogramma hebben we daar dankbaar gebruik van kunnen maken. Op dit moment wordt overigens de laatste hand gelegd aan het verkiezingsprogramma. We verwachten deze komende week definitief te maken, en dan ook te publiceren.

De volledige kieslijst ziet er als volgt uit:

 1. Ben Nijboer (Heino/Raalte)
 2. Sylvia van der Heide (Raalte)
 3. Henny Lammers (Mariënheem)
 4. Bert Terlouw (Raalte)
 5. Michel Brinkhuis (Heino)
 6. Peter van Savoyen (Laag Zuthem)
 7. Joris Bongertman (Raalte)
 8. Dafne Holterman (Heino)
 9. Marcel Schutte (Raalte)
 10. Tim Gootjes (Raalte)
 11. Bennie Kock (Raalte)
 12. Luuk Haverkamp (Raalte)
 13. Stephan Oostewechel (Heeten)
 14. Anniek van Dijk (Raalte)
 15. Wout Hofhuis (Heino)
 16. Ilona Hiddes (Raalte)
 17. Taco Reimert (Heino)
 18. Dinette Geerts (Raalte)
 19. Johan Schotman (Raalte)
 20. Bram Kanters (Heino)
 21. John Jansen (Raalte)
 22. Diny Vloedgraven (Raalte)
 23. Gerard Oortwijn (Heino)
 24. Hans Hartholt (Lierderholthuis)
 25. Ronald Nijboer (Raalte)
 26. Hans Lozeman (Heino)
 27. Harry Kloppenberg (Lierderholthuis)
 28. Harry Ogink (Heino)
 29. Inge Pijnacker (Raalte)
 30. Wouter Koning (Laag Zuthem)
 31. Maria Schrijver (Raalte)
 32. Miranda Hekking (Heino)
 33. Wilfred Eikelboom (Laag Zuthem)
 34. Will van Dongen (Raalte)
Share.

Leave A Reply