De cursus ‘Lokale politiek en het Sociale Domein’, georganiseerd door BurgerBelangen, gaat definitief door. Inmiddels hebben zich een tiental personen opgegeven en dat is ruim voldoende om te starten. De eerste cursusavond is 28 februari. Opgeven kan nog tot 20 februari door een mail te sturen naar fractie@burgerbelangenraalte.nl of door te bellen naar 06-38073565. 

De cursus omvat een zestal bijeenkomsten met informatie over de veranderingen in de zorg, de actualiteit in Raalte en vooral over de rol en invloed van de lokale politiek.

De cursus is bedoeld voor inwoners van de gemeente Raalte met affiniteit voor het sociale domein en die overwegen om actief te worden als toekomstig raadslid, steunfractielid of adviseur voor BurgerBelangen. Enige ervaring als vrijwilliger, medewerker of bestuurder in de zorg of begeleiding is handig, maar niet beslist noodzakelijk. De cursus wordt aangevuld met modules, die onder meer gaan over de vergaderstructuur in Raalte, de belangrijkste beslismomenten en aardige wetenswaardigheden over de politieke dynamiek. De lessen worden eenmaal per maand gegeven, op een dinsdagavond. Deelname is gratis.
Met belangstellenden wordt vooraf een kennismakingsgesprek gehouden.

Share.

Leave A Reply