Eén op de vijf Nederlandse huishoudens telt een hond. Niet gek als je bedenkt dat onderzoek aantoont dat mensen met een hond minder last hebben van stress, actiever zijn én een betere fysieke gezondheid hebben.

Dafne Holterman vertelt: “Als raadslid van Burgerbelangen 0572, ben ik benaderd door, én heb ik gesproken met, meerdere inwoners uit verschillende kernen van de gemeente Raalte. Er bestaat een brede behoefte aan omheinde losloopgebieden / speelplaatsen voor honden.

Dromen over locaties
“Deze wens bestaat in ieder geval in de kernen Raalte, Heino, Heeten en Nieuw Heeten. Er wordt gedroomd over locaties, gesproken over de wijze waarop mensen kunnen bijdragen en nagedacht over feitelijke inrichtingsmogelijkheden. Er wordt gestreefd naar een sociale ontmoetingsplek voor honden en hun baasjes.”

“In ieder gesprek worden prachtige positieve voorbeelden genoemd. Denk hierbij aan Lemele, Punthorst en Hellendoorn. Veel inwoners uit onze gemeente maken gebruik van die faciliteiten buiten onze gemeentegrens. Hoe mooi zou het zijn als we soortgelijke ontmoetingsplekken kunnen realiseren in de gemeente Raalte?!?”

Vragen aan het college van burgemeester en wethouders
Om gehoor te geven aan deze wens vanuit de samenleving, heeft Dafne namens de fractie van BurgerBelangen 0572 een aantal vragen aan het college gesteld:

  • Is het college bekend met de wensen en initiatieven van hondeneigenaren in meerdere kernen binnen de gemeente Raalte?
  • Op welke wijze zou het college een bijdrage kunnen en willen leveren aan deze initiatieven?
  • Welke mogelijkheden / belemmeringen ziet het college met betrekking tot deze initiatieven?
  • Is het college bereid mee te denken bij het vinden en eventueel beschikbaar stellen van locaties?
  • Wat is nodig om te komen tot concretisering van deze initiatieven?
Share.

BurgerBelangen Raalte is met zeven raadsleden de grootste coalitie-fractie van de gemeente Raalte.

Leave A Reply