Veevoederbedrijf Fakkert mag het bedrijfspand aan de Zwolseweg (nabij de Ganzepanbrug) in Heino uitbreiden. De gemeenteraad stemde donderdagavond 29 september met een hamerslag in met de plannen.

Fakkert had een aanvraag gedaan voor deze uitbreiding om daarmee binnen de gebouwen een professionaliseringsslag maken met de biologische diervoederlijn. Daarvoor is extra ruimte nodig. Het bedrijf grijpt deze ontwikkelingen meteen aan om de gehele indeling te verbeteren en het aanzicht te verbeteren. De huidige silo wordt vervangen door een nieuwe opbouw (zie foto voor een impressie van de voorzijde), zodat de gescheiden productielijnen voor de reguliere en de biologische diervoerders kunnen worden ingepast.

“Daar waar de agrarische sector het soms lastig heeft, toont Fakkert hier ondernemerschap door onder andere in te spelen op de trend richting biologische diervoeders. Het is begrijpelijk dat dit leidt tot een behoefte om de reguliere lijn en de biologische lijn te splitsen, en daar dan ook extra volume voor te hebben. BurgerBelangen kan zich hier prima in vinden”, aldus raadslid Ben Nijboer.

(Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van BurgerBelangen 0572: volg ons dan op twitter of facebook. Zie elders op de site)

Share.

Leave A Reply