Het kringloopbedrijf Heino, een initiatief van stichting Timulazu uit Laag Zuthem, is op zoek naar mogelijkheden om een nieuwe kwaliteitsslag te maken en daarmee de continuïteit van de winkel te waarborgen. Daarbij gaat het, volgens voorzitter Wilfred Eikelboom, niet alleen om de verkoop van tweedehands spullen en het genereren van middelen voor een project in Roemenië; Timulazu wil tevens een bijdrage leveren aan de duurzaamheidsdoelstellingen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen bieden binnen de winkel.

Ben Nijboer van BurgerBelangen ziet hierbij een parallel met de gemeentelijke doelstellingen rond kringloopwinkel in Raalte en de samenwerking met de ROVA. “Het zou mooi zijn als niet alleen ingezet wordt op de positie van het kringloopbedrijf in Raalte. Timulazu streeft nadrukkelijk naar meer samenwerking. Tijd voor een goed gesprek dus”, aldus Nijboer, die inmiddels het college, mede namens Timulazu, gevraagd heeft hiertoe het initiatief te nemen.

Timulazu exploiteert al sinds februari 2013 een kringloopwinkel in Heino en doet dat met circa 35 vrijwilligers. De winkel is op dit moment (tijdelijk) gevestigd in een voormalige schoollocatie aan De Horst/Brinkweg in Heino.

Voor meer info over Timulazu zie: www.timulazu.com

 

Share.

Leave A Reply