“Als iedereen van mening is dat er geen woningen moeten komen (op locatie De Gouden Emmer), dan schrap ik die locatie”. Deze stellige toezegging deed wethouder Wout Wagenmans, maandagavond 11/4 tijdens de raadpleinsessie. Hij reageerde daarmee op de kritiek van onder meer de fractie BurgerBelangen dat Wagenmans doelbewust aanstuurt om het hele gebied wél vol te bouwen. De meest recente aanleiding was een ambtelijke notitie waarin stond dat deze locatie al in een ‘vergaande staat van ontwikkeling’ was. Dit was in tegenspraak met eerdere uitspraken dat er nog géén concrete plannen zouden liggen, en dús werd Wagenmans daarover flink aan de tand te gevoeld.

“Je krijgt het gevoel dat je stiekem in een fuik wordt gezogen, waarbij er op enig moment geen weg terug is. Terwijl woningbouw in strijd is met eerdere gewekte verwachtingen bij omwonenden”, zo stelde Ben Nijboer van BurgerBelangen. De fractie wees daarbij bovendien op het tegenstrijdige van deze ontwikkeling. “De gemeente moet enkele tientallen bouwlocaties schrappen  (onder andere op locatie Franciscushof) omdat er téveel concrete bouwplannen zijn. Dat is dan niet te rijmen met de poging om de locatie Gouden Emmer er dan weer bij in te fietsen”.

Aan het eind van het debat deed Wagenmans de toezegging dat hij gaat overleggen met een aantal partijen, waaronder Plaatselijk Belang Heino. Om daar bovengenoemde toezegging aan toe te voegen. Hiermee kon de fractie van BurgerBelangen mee instemmen.

Overigens werd raadsbreed ervoor gepleit dat woningbouw in alle kernen, en dus ook Heino, wel mogelijk blijft. Voor Heino staan nog plannen op de rol voor onder meer locatie Slotman, locatie Van Dijk en Kitchen Café.

Share.

Leave A Reply