In de gemeente Raalte zijn er gezinnen die worden geraakt door snel toenemende armoede. Bijvoorbeeld vanwege de hoge energieprijzen, veroorzaakt door de energiecrisis in Nederland. In de maanden november en december compenseert de rijksoverheid energierekeningen met tweemaal een bedrag van 190 euro. Een goede maatregel voor gezinnen die dat echt nodig hebben.

Er zijn ook inwoners die deze compensatie ontvangen, die dat niet nodig hebben. BurgerBelangen ontving signalen van meerdere inwoners die dit bedrag graag willen inzetten om andere inwoners te steunen. Alleen: hoe kun je dit doneren zodat het bij de inwoners in de gemeente Raalte die het écht nodig hebben terechtkomt?

Hierover stelde ons raadslid Bert Terlouw vragen tijdens de raadsvergadering, aan wethouder Gerria Toeter. Kern van de vragen: waar kunnen inwoners die anderen willen helpen door hun compensatie te doneren terecht?

De wethouder geeft aan dat de gemeente op korte termijn een gesprek heeft met diverse organisaties die zich met armoede in de gemeente bezig houden. Het is in principe aan de maatschappij, via deze maatschappelijke organisaties, om dit te organiseren. Bij maatschappelijke organisaties kun je denken aan Humanitas en het Fonds voor Ons. De gemeente Raalte wil hierin wel meedenken op het gebied van communicatie.

Als fractie zijn we blij met de snelle reactie van de wethouder op onze vragen, en de rol die de gemeente hierin speelt.

 

Share.

BurgerBelangen Raalte is met zeven raadsleden de grootste coalitie-fractie van de gemeente Raalte.

Leave A Reply