BurgerBelangen vindt dat het kunstgrasveld van zowel SV Heeten als SV Mariënheem zo snel mogelijk en in goed overleg met de beide sportclubs aangelegd moet worden. “Voor beide velden ligt het geld immers al op de plank. Door beide velden tegelijk aan te besteden is er bovendien een extra voordeel te behalen, die ingezet kan worden voor een versnelling. Wat ons betreft gaan de clubs met de wethouder om de tafel om te kijken wat hierin mogelijk is”, aldus Ben Nijboer van BurgerBelangen.

BurgerBelangen wijst er op dat in het verleden expliciet al is afgesproken dat op alle sportaccommodaties binnen de gemeente er minimaal één kunstgrasveld zal komen, waarbij de planning zou worden vastgesteld in overleg met de clubs.
“Het grote voordeel van kunstgrasvelden is dat er in de winter langer kan worden doorgespeeld en dat de jaarlijkse kosten lager zijn dan die van een gewoon veld. Dat maakt dat het voor alle partijen beter is om deze velden zo snel mogelijk aan te leggen. Voor zowel Heeten als Mariënheem komt daar als extra argument bij dat alle andere clubs binnen de gemeente Raalte inmiddels voorzien zijn. Dus waarom hen nog langer laten wachten. Het is wel zaak om dit tijdig met de clubs af te stemmen.”

Share.

Leave A Reply