Timmerweken en houtdorpen binnen de gemeente Raalte moeten gekoesterd worden! En zeker niet gefrustreerd met extra kosten voor de afvoer van het gebruikte hout! Dat stelt BurgerBelangen naar aanleiding van een noodkreet rond twee houtdorpen in Raalte-dorp. “De toekomst van Houtdorp Paulus en Houtdorp Raalte Noord staan op het spel. De afvoerkosten van vorig jaar kunnen wij niet opbrengen. Alle jaren werd dit betaald door Landstede Welzijn en dat is overgegaan naar Wijz welzijn. Deze vergoedt het niet meer. Wie kan ons helpen? Anders gaat dit waarschijnlijk het laatste jaar worden”, zo meldt Amanda Otten op Facebook. De oproep leidde inmiddels tot diverse reacties, waaronder van BurgerBelangen.
Volgens BurgerBelangen kan het niet zo zijn dat deze prachtige activiteiten verloren gaan, door telkens scherpere regels en hogere kosten. “Het is bizar dat vrijwilligers telkens weer druk moeten zijn met dit soort zaken. Wij zullen we ons er sterk voor maken dat dit opgelost wordt! Niet alleen voor nu, maar voor de komende jaren.”
Jaarlijks beleven kinderen geweldige vakantieweken, waarin ze veel contacten opdoen, lekker buiten spelen, nieuwe vrienden maken, creativiteit bezig zijn en ook nog eens leren timmeren… In vrijwel alle dorpen worden deze timmerwerken al decennia georganiseerd. We moeten onze handen dichtknijpen dat ieder jaar weer zoveel vrijwilligers zich hiervoor inzetten. BurgerBelangen is benieuwd of organisatoren van andere houtdorpen en timmerweken binnen de gemeente tegen dezelfde problemen aanlopen. Reacties kunnen worden gestuurd naar fractie@burgerbelangenraalte.nl

Share.

1 reactie

  1. Wat me verbaast in Raalte is dat festivals als Stöppelhaene en Ribs&Blues met miljoenenbegrotingen werken en een groot deel van het budget van deze “dorpsfeesten” verdwijnt echter buiten het dorp door inhuur van steeds grotere artiestennamen, de hoogste bieder voor de horecakramen, inhuur van personeel en vrijwilligers ver buiten de dorpsgrenzen.

    Ik weet niet in hoeverre er zicht is op de begrotingen en resultaten van deze stichtingen door de gemeente. Feit is wel dat bijvoorbeeld Stoppelhaene een eigen pand heeft aangeschaft.

    Het contrast met bovenstaand bericht vind ik schrijnend. Mijns inziens zouden de opbrengsten van dit soort dorpsfeesten (als je ze zo nog kan noemen) terug moeten vloeien naar de gemeenschap in plaats van in de zakken van commerciëlen. Dan hoef je ook geen discussie te voeren over de kosten van afvoer van een houtdorp voor kinderen.

Leave A Reply