Piet Zoon is dinsdagavond 10 mei 2016 officieel beëdigd als burgemeester van het Zeeuwse Reimerswaal. Het gaat om een waarnemingsfunctie, maar Piet zou zichzelf niet zijn als hij zich niet voor de volle 100% zou inzetten. Piet Zoon (van VVD-huize) was tot december 2014  burgemeester in Raalte en daarvoor eerste burger in Hattem.

Piet (Pieter Adrianus) Zoon is geboren op 15 december 1949 in Middelharnis. Hij staat bekend als een echte dossiervreter/workaholic. Wettelijke kaders en beleidsontwikkelingen kent hij als zijn broekzak, en daarbinnen weet hij creatief te laveren als dat in het belang is van zijn gemeente of zijn inwoners. Zijn keuze om in Raalte burgemeester te willen zijn, was, zo gaf hij bij zijn installatie aan, het gegeven dat Raalte bekend stond als een complexe gemeente.
Aardig detail: Piet Zoon was, sinds het vertrek van Willem Zuidwijk in 1998 de 7e (!) waarnemend burgemeester in Raalte.

In Raalte liet Zoon zien veel passie te hebben voor de portefeuille recreatie en toerisme. Hij trok hij stevig aan de realisatie van een fietspadennetwerk en hij zette zich persoonlijk ook stevig in om het evenement ‘Leontiens Ladies Ride’ naar Raalte te halen. Daarnaast ontpopte hij zich als enthousiast stimulator van de Sallandse Wandelvierdaagse (SW4D) en koesterde hij de Sallandse Paasvuren en zette hij zich voor verlichting op de parallelweg tussen Heino en Raalte.

Een andere portefeuille waar Zoon in Raalte ‘naam’ mee maakte was: Handhaving. Vanuit die functie was hij vaak in beeld in relatie tot onder meer De Flierefluiter en speeltuin De Blekkerhoek. Op beide locaties was men (zeker in bepaalde periodes) zogezegd ‘niet altijd blij’ met Piet Zoon.

Chronologie:
* Piet Zoon begon zijn bestuurlijke loopbaan in 1969 bij Provinciale Waterstaat in Zuid-Holland (Afdeling ‘Provinciale eigendommen en beheer’).
* In 1972: overstap naar de gemeente (Numansdorp, afd Financiën).
* Van 1973 tot 1980: gemeente Westerschouwen (afd Algemene zaken)  Vervolgens tot 1983 bij de gemeente Zierikzee (hoofd afdeling onderwijs, welzijn en voorlichting) en tevens loco-gemeentesecretaris..
* In juli 1983: gemeentesecretaris in Koudekerk aan den Rijn.
* Van 1986 tot 2003: gemeentesecretaris bij de gemeente Texel.
* Vanaf 1986 lid van de Provinciale Staten van Noord-Holland.

Eind 2003 werd hij burgemeester van Hattem.
Vanaf mei 2008 was hij de burgemeester van de Raalte.
Per 1 december 2014 ging hij (een half jaar na zijn herbenoeming) met pensioen.
Per 1 december 2016 benoemd als wrnd burgemeester in Reimerswaal.

(NB: Op deze site van BurgerBelangen wordt elke dag, in de rechterkolom, een overzicht geplaatst van eerdere gebeurtenissen op deze kalenderdag)

Share.

Leave A Reply