De Stichting Muziek Netwerk Salland krijgt voor haar binnen- en buitenschoolse activiteiten de komende vier jaar geld van de gemeente Raalte. De gemeente heeft in de begroting van 2017 tot en met 2020 een jaarlijkse bijdrage van 10 duizend euro per jaar opgenomen. “Dat is op zich op een mooie basis. Het MuziekNetwerkSalland had echter een aanvraag ingediend van ruim 40 duizend euro, om daarmee echt een gedegen aanbod neer te zetten. We gaan de komende weken graag met het bestuur van de stichting in gesprek om te kijken, of ze hiermee uit de voeten kunnen”, aldus de eerste reactie van BurgerBelangen.

BenNijboer: “Wij zijn ervan overtuigd dat het belangrijk is dat kinderen op jonge leeftijd kennis maken met muziek, met zingen, met muziek luisteren, maar ook met muziek máken. Dat is net zo belangrijk als bewegingsonderwijs/schoolzwemmen. Het is mooi dat de gezamenlijke muziekverenigingen hierbij de handen ineen hebben geslagen en samen met het onderwijs dat nu proberen een structurele plek te geven.”

De helft van de scholen binnen de gemeente Raalte maakte de afgelopen jaren gebruik van de diensten van het Muziek Netwerk Salland.

Het MuziekNetwerkSalland is een samenwerkingsverband van:
* Muziekvereniging St Caecilia, Heeten
* Muziekvereniging Ons Genoegen, Heino
* Muziekvereniging Salland, Lierderholthuis
* Muziekvereniging DeBergklanken, Luttenberg
* Drumfanfare en Orkest St Caecila, Raalte
* Olster Harmonie
* Muziekvereniging Harmonie, Wesepe
* Showcorps Amacitia, Boerhaar

Share.

Leave A Reply