Op de locatie van de voormalige garage Dijk (inclusief de oude brandweerkazerne) komen vier grondgebonden woningen, in plaats van 16 appartementen. De projectontwikkelaar Sprengenberg Vastgoed speelt hiermee in op de ‘gewijzigde omstandigheden op de woningmarkt in Heino’.  Het college heeft inmiddels ingestemd met de gewijzigde plannen.
Het streven van Sprengenberg Vastgoed is om ‘zo spoedig mogelijk’ met de verkoop te starten. Belangstellenden voor een kavel kunnen zich nu al melden bij Siebert makelaars.

Een belangrijke afweging bij deze koerswijziging, van 16 appartementen naar 4 woningen, was de vraag wat er met de 12 ‘niet gebouwde woningen’ zou gebeuren. Ben Nijboer (fractie BurgerBelangen) informeerde tijdens de laatste raadvergadering naar de afspraken. Daarop werd gemeld dat Sprengenberg Vastgoed deze woningen op een andere plaats mag realiseren, maar alleen binnen Heino. Zij krijgen daar de tijd voor tot 31 december 2020, dus een kleine vier jaar.
Op dit moment is niet bekend op welke plaatsen in Heino de 12 resterende woningen gerealiseerd worden.

Nijboer: “Voor ons is belangrijk dat er een snel een mooie invulling komt voor de oude locatie aan Dorpsstraat. Dit ligt al veel te lang stil. We zijn blij dat hier eindelijk schot in komt. Daarnaast was het voor ons belangrijk dat het resterende bouwcontingent niet wegvloeit naar het totale bouwprogramma van de gemeente, maar behouden blijft voor Heino. Dat is hiermee geborgd”.

Share.

Leave A Reply