Home »

CURSUS LOKALE POLITIEK BIJ BURGERBELANGEN

Ingediend door aan 12 februari 2019 – 18:30 2 Comments

Bent of ben jij geïnteresseerd in de lokale politiek en het wel en wee van de gemeente Raalte? Dan is deze cursus iets voor jou!! BurgerBelangen start in maart van dit jaar weer met een introductiecursus gemeentepolitiek. Deze cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten waarin gekeken wordt hoe de politiek in de gemeente werkt. Hoe komen bijvoorbeeld beslissingen tot stand, wat gaat daaraan vooraf en welke invloed kun je uitoefenen? Onderdelen die onder andere behandeld zullen worden zijn:

  • Wat komt er allemaal kijken bij gemeentepolitiek?
  • Hoe zitten de gemeentefinanciën in elkaar?
  • Wat is het sociaal domein?
  • Hoe komen bestemmingsplannen tot stand?
  • Wat is de praktijk van alledag van een gemeenteraadslid en van een wethouder.

Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met twee andere lokale partijen uit Ommen en Hellendoorn en is bedoeld voor inwoners uit deze drie gemeentes die het interessant lijkt om meer te weten over onze lokale politiek. De cursus kan een prima opstapje zijn naar meer politieke betrokkenheid en activiteit. De bijeenkomsten zullen eens per 3 weken plaatsvinden en dus voor de zomervakantie afgerond worden. De cursus staat open voor zowel leden van genoemde partijen als voor overige belangstellenden. Wij hebben al een aantal aanmeldingen, dus wacht niet te lang want… vol is vol. Voor meer informatie en opgave kunt u (jij) contact opnemen met Ben Nijboer (06-38073565), of door een mail te sturen naar fractie@burgerbelangenraalte.nl. Opgeven kan tot uiterlijk 25 februari  2019.

Nagekomen: het aantal aanmeldingen staat inmiddels op bijna 20. Dat betekent dat het wijs is niet te lang te wachten met aanmelden. Komend weekend sluit de inschrijving. 

 

2 Comments »

Laat een reactie achter!