Het aantal woninginbraken in de gemeente Raalte is daalde in 2021 tot twintig. Dat is bijna een halvering ten opzichte van een jaar ervoor. In 2020 werd er nog 37 keer ingebroken. Het totaal aantal misdrijven ging van 790 misdrijven in 2020 naar 752 in 2021. Deze gegevens maakte de gemeente bekend in de vorm van een persbericht over de jaarlijkse criminaliteitscijfers.

Digitale criminaliteit De politie merkt dat er een verschuiving plaatsvindt van fysieke naar digitale inbraken. “Dat komt waarschijnlijk als gevolg van de coronacrisis waardoor veel mensen meer thuis zijn. Door meldingen van alerte inwoners werden het afgelopen jaar een aantal acties ingezet, waarbij verdachten van digitale criminaliteit konden worden opgepakt. Het ging daarbij om spoofing, waarbij oplichters bellen vanaf een bestaand telefoonnummer van een bank en doen alsof zij bellen als een medewerker van die bank”. Coronamaatregelen Het afgelopen jaar zorgden de coronamaatregelen voor een grote druk op de samenleving, ook in de gemeente Raalte. Er werd veel gevraagd van onze ondernemers, maar er hoefde maar weinig opgetreden te worden tegen het overtreden van de coronaregels.

Veilig buitengebied De politie gaat zich de komende jaren richten op opsporing en ondermijning, zoals de aanpak van drugscriminaliteit, gedigitaliseerde criminaliteit en de bijdrage aan een veilig buitengebied.

Bron: persbericht gemeente Raalte

Share.

Leave A Reply