RTV Raalte heeft het verzoek gedaan voor de komende vijf jaar aangewezen te zijn als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Raalte. Donderdagavond spraken we daarover tijdens het Rond de Tafel-gesprek in de raadszaal van het gemeentehuis. Bert Terlouw voerde namens BurgerBelangen Raalte het woord.
 
“Mooi dat het zo kan, en dat er een positief advies ligt voor Salland1.” RTV Raalte werkt namelijk samen met de omroepen uit Olst-Wijhe en Deventer onder de noemer Salland1.
 
Bert stelde een aantal vragen over de samenwerking tussen SallandTV (een commerciële omroep) en Salland1. Soms lijken die twee wat door elkaar te lopen, en de vraag is of dat wenselijk is gezien de gemeentelijke steun aan Salland1.
 
Wethouder Breun Breunissen legde uit dat dit een samenwerking is die ontstond toen de omroepen kleiner waren. Hij vertelde dat Salland1 het ook tijd vind om deze scheiding wat verder door te voeren, om onduidelijkheid weg te nemen.
 
Salland1 krijgt dit jaar vanuit het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek een grote subsidie, en is van plan daarmee flink te gaan professionaliseren. Met deze wetenschap, en de toezegging dat het college van B&W de doelstellingen die de omroep heeft nauw gaat volgen, stemmen wij aanstaande donderdag in met het voorstel om RTV Raalte ook de komende vijf jaar publieke media-instelling voor Raalte te laten zijn.
Share.

BurgerBelangen Raalte is met zeven raadsleden de grootste coalitie-fractie van de gemeente Raalte.

Leave A Reply