Het betaald parkeren in het centrum van Raalte wordt (zo is de planning) per 3 april 2017 afgeschaft. De gemeenteraad neemt daar in de raadsvergadering van december een besluit over.

Als de raad inderdaad instemt, gaat de nieuwe situatie volgens planning in op maandag 3 april 2017. Deze maanden zijn nodig om de regulering van het parkeren te regelen. In de nieuwe situatie gebeurt dit met blauwe zones. De indeling daarvan is nog in ontwikkeling. Daarnaast moeten er nog keuzes gemaakt worden ten aanzien van het parkeerregime in de parkeergarage en de wijze waarop vergunninghouders een plek krijgen. Het is de gezamenlijke wens van gemeente en ondernemers om alles goed te regelen en zorgvuldig uit te werken. Hiervoor moeten verkeersbesluiten genomen worden en verordeningen aangepast. Deze procedures duren ongeveer 2 maanden en kunnen eind januari in gang gezet worden.

In januari 2017 organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst waar voor alle inwoners van Raalte de gelegenheid is om vragen te stellen.

Share.

Leave A Reply