BurgerBelangen vindt dat betaald parkeren in Raalte zo snel mogelijk moet worden afgeschaft. Omdat het moet, en omdat het kan. Afschaffen is, samen met andere maatregelen, nodig om het centrum van Raalte een krachtige impuls te geven. “Het centrum van Raalte kan momenteel nog met de besten mee. De ondernemers zorgen voor aantrekkelijke winkels, mooie acties en diverse evenementen. Maar dat is niet genoeg. Door ontwikkelingen in de detailhandel moét Raalte alles uit de kast trekken om de klanten te blijven trekken en vast te houden. Met gratis parkeren accentueer je bovendien de gastvrijheid van Raalte”, zo vindt de fractie van BurgerBelangen.

Raadslid Ben Nijboer is ervan overtuigd dat er snel een eind moet komen aan het betaald parkeren. Maar ook dat het kán. Hij stoort zich er aan dat het Raalter college van B&W zich voortdurend verschuilt achter vermeende grote financiële consequenties van afschaffen.
“Alle stukken die het college tot nu toe aanlevert gaan uit van een doemscenario. Ze zijn er enkel op gericht te bewijzen dat het ‘financieel niet verantwoord’ is. Feit is echter dat de politieke wil ontbreekt. Er is geen moment gekeken naar manieren waarop het wél kan”, aldus Nijboer, die inmiddels een stevig dossier heeft opgebouwd. Hij is ervan overtuigd dat afschaffen niet alleen móet, maar ook kán: als de politieke wil er maar is.

De komende maand staat het betaald parkeren op de politieke agenda. De inzet van BurgerBelangen zal zijn om met kracht van argumenten aan te tonen dat afschaffen wel degelijk kán. Ook vanuit gemeentefinanciën gezien. “We gaan echt ons best doen om een raadsmeerderheid te krijgen om dit college NU te overrulen. Hoe eerder het wordt afgeschaft hoe beter. En mocht het deze maand niet lukken, dan ligt de volgende kans in maart 2018: het wordt dan zeker een speerpunt bij de volgende verkiezingen.

Om de bereikbaarheid en spreiding te versterken moet de Daggertsbrug weer in één richting open, voor alleen langzaam verkeer.
BurgerBelangen: “Om de bereikbaarheid en spreiding te versterken moet de Daggertsbrug weer in één richting open, voor alleen langzaam verkeer.”

Nijboer vindt overigens afschaffen van betaald parkeren niet de enige maatregel kan zijn om te zorgen voor een goede toekomst van het Raalter winkelcentrum. De opkomst van het kopen via internet zal zeker doorzetten, met alle effecten op de detailhandel van dien. Het krachtigste antwoord op dit ontwikkeling is te zorgen voor een gastvrije en gezellig centrum dat bovendien goed bereikbaarheid is. Dat betekent dat er ook geïnvesteerd moet worden in de aankleding van het centrum, de inrichting van de markt en bijvoorbeeld de openstelling (éénrichtingsverkeer voor personenauto’s/langzaamverkeer) van de Daggertsbrug.

BurgerBelangen start deze week op de website een dossier met achtergrondinformatie over het betaald parkeren in Raalte. Wie op de hoogte wil blijven van deze artikelen doet er goed aan @burgerbelangen0572 te volgen op twitter. Ook via Facebookpagina BurgerBelangen0572-politiek kunt op de hoogte blijven.

Share.

Leave A Reply