De discussie over betaald parkeren in Raalte staat niet op zichzelf. Op veel andere plaatsen speelt dezelfde discussie. Daarnaast zijn er steeds meer plaatsen waar het betaald parkeren is afgeschaft. Een boeiende vraag is dan: hoe is het daar gegaan? Eén van de voorbeelden is Klazienaveen. Daar werd betaald parkeren afgeschaft in 2009.

In Steenwijk is het betaald parkeren sinds januari 2015 afgeschaft. Dat was op initiatief van de coalitie met o.a. CDA en D66.
De reden: volgens deze partijen is het niet verantwoord “om in het huidig economisch klimaat vast te houden aan betaald parkeren”.
Door de concurrentie van omliggende plaatsen waar bezoekers gratis hun auto kunnen stallen en het winkelen via internet vonden CDA en D66 het verstandig tot afschaffen te besluiten. Dat de gemeente hierdoor minder geld in het laatje krijgt “neemt de coalitie voor lief”, zo werd gemotiveerd in het besluit.

Er volgt (voorzover bij BurgerBelangen bekend) nog een evaluatie. Dat was in ieder geval het voornemen van het college. Maar de praktijkconclusie naar ruim een half jaar is: er is géén parkeerprobleem. Er is wel toename van mensen die voorheen vaker boodschappen deden in Meppel, Wolvega en Zwolle.

Heeft u meer informatie over de ervaringen rond afschaffen in Steenwijk (of elders): stuur dan een reactie naar info@burgerbelangenraalte.nl of plaats een reactie onder dit artikel.

 

 

Share.

Leave A Reply