Nu het betaald parkeren wordt afgeschaft is het zaak om werk te maken van de bereikbaarheid. Eén de maatregelen daarvoor is het weer openstellen (met éénrichtingsverkeer_ van de Daggertsbrug).
Nu het betaald parkeren wordt afgeschaft is het zaak om ook werk te maken van de bereikbaarheid. Eén van de maatregelen daarvoor is het weer openstellen (met éénrichtingsverkeer) van de Daggertsbrug).

Na jaren van discussie gaat het er eindelijk van komen. Het betaald parkeren in Raalte wordt afgeschaft. De gemeenteraad stemde donderdagavond (22/12) met grote meerderheid in met het voorstel om het parkeren per 3 april 2017 weer gratis te maken.
Alleen de fracties van D66, Lokaal Alternatief en de PvdA stemden tegen. BurgerBelangen -één van de grote voorvechters van het afschaffen- had al eerder becijferd (zie elders op deze website, red) dat het voor alle inwoners beter was om een streep door het betaald parkeren te zetten, maar stelt bovendien dat er nu wel méér moet gebeuren.

“Denk daarbij het openstellen van de Daggertsbrug, zodat mensen die vanaf de kant van Mariënheem komen, sneller op de Domineeskamp terecht komen. Bovendien is het zaak om nu dan ook de Grote Markt eens stevig aan te pakken”, zo blikt raadslid Ben Nijboer alvast vooruit.

m
De terrassen op de Grote Markt kunnen wel een opknapbeurt gebruiken. Bezoekers moeten vaak flink schuiven om de stoel of tafel stabiel neer te zetten.

Door de Daggertsburg weer open te stellen voor personenvervoer vanaf de Almeloseweg worden automobilisten komende vanaf de kant van Mariënheem, Nijverdal, Haarle ‘logischer’ richting de grootste parkeerplaats aan de Domineeskamp geleid.

De Grote Markt heeft een dringende opknapbeurt nodig, zodat looproutes voor iedereen (ook voor ouderen) veiliger zijn, zonder scheef- of loszittende stenen. Op plaatsen waar de horeca een terras heeft ingericht zou de markt ook weer wat egaler bestraat moeten worden. Het zou goed zijn om de hele Grote Markt in goed overleg tussen gemeente en ondernemers een complete facelift te geven.

 

 

 

Share.

Comments are closed.