De voorgenomen bezuiniging van 70 duizend euro op sporthal Hoogerheyne moet van tafel. Dat bepleitte Rob Hoppen tijdens de hoorzitting over de begroting van 2017. Hoppen is secretaris/penningmeester van Stichting Sportbelangen Heino, maar sprak tevens namens de vier zaalsportclubs van Heino (HHZD/handbal, BC Hoogerheyne, gymnastiekvereniging HEVO en volleybalvereniging Hevo). “Deze bezuiniging werkt verlammend op de gesprekken die gevoerd worden over de toekomst van Hoogerheyne. En daarmee over de toekomst van de binnensport in Heino”, zo stelde Hoppen.
Sinds december 2015 wordt er door de stichting sportbelangen Heino in opdracht van de vier zaalsportclubs gesproken over verzelfstandiging van de sporthal, waarbij als voorwaarde is gesteld dat het belang van de sport daarbij voorop moet staan. “De gesprekken verlopen op zich in een constructieve sfeer, maar het stokt telkens het als om de financiën gaat. Dan lijkt het erop dat niet de sport centraal staat, maar de opgelegde bezuiniging. De cijfers wijzen uit dat dit gewoon niet haalbaar is. We zouden de zaalhuur fors moeten verhogen of gokken op extra inkomsten waarvan we niet zeker zijn dat deze realistisch zijn. En dat gaan we dus niet doen.”
Het verbaasde Sportbelangen Heino dat, nu er financiële ruimte om ‘knellende bezuinigingen’ terug te draaien, er aan voorbij wordt dat ook de bezuiniging op Hoogerheyne nog stevig knelt. Hoppen: “Dat is al maanden bekend. We doen daarom nu een dringend beroep op de raad om hier een streep doorheen te halen. We praten nu al ruim een jaar, we willen verder en vooral onze focus weer leggen op waar het écht om gaat: kansen voor de sport in Heino.”

 

Share.

2 reacties

  1. Sport is belangrijk en gezond voor iedereen en moet bereikbaar/betaalbaar blijven voor iedereen! Sportvoorzieningen zijn er voor iedereen en moeten worden betaald door de gemeenschap…. Dat is immers een vd redenen van het hebben van een gemeentepot! Dat mag daarom ook geld kosten….

Leave A Reply