De maand maart zal dit jaar (2016) in Raalte (politiek gezien) voor een belangrijk deel over het betaald parkeren gaan. Dat is een onderwerp waar al veel over is gezegd en geschreven. In de zomer van 2015 maakte het Raalter college bekend géén mogelijkheden te zien het betaald parkeren af te schaffen. Daarmee druiste het college regelrecht in tegen de vurige -en al lang bestaande- wens van de Raalter ondernemers. Het negeerde daarmee ook het advies van onderzoeksbureau Seinpost, dat -in het kader van versterking van de kracht van het centrum van Raalte- juist adviseerde om juist wél naar dat parkeren te kijken…

Het leidde tot veel reacties, met als slotsom dat het Raalte college en wethouder Jacques van Loevezijn het huiswerk opnieuw moest doen. En dan terug naar de raad. Na deze extra ronde adviseert het college andermaal het betaald parkeren NIET af te schaffen. Het laatste woord is echter aan de raad. Tijdens de raadpleinsessie van 14 maart praat de raad opiniërend over de kwestie. Om tijdens de raadsvergadering op 23 februari een besluit te nemen.

BurgerBelangen zal de komende weken in een serie artikelen plaatsen met achtergrond-informatie. Tezamen vormen zij de argumenten voor BurgerBelangen om zich in te zetten voor afschaffing. De serie voorziet in een overzicht van plaatsen waar al eerder tot afschaffen werd besloten, een beschouwing van de argumenten van het college en we gaan dieper in op de concrete -financiële cijfers van/voor Raalte.

Wilt u deze serie volgen? Volg dan: @Burgerbelangen0572 op Twitter. U krijgt dan automatisch een bericht als de volgende bijdrage is geplaatst. De eerste bijdrage wordt geplaatst op woensdag 9 maart rond 16 uur.

Share.

Leave A Reply