De fractie van BurgerBelangen wil dat de gemeente Raalte opnieuw kijkt naar mogelijke maatregelen tegen geluidsoverlast door de N348. “In het verleden is er een geluidswal geplaatst, met daarbovenop  een extra scherm, maar in de praktijk blijkt dat niet afdoende.

Diverse bewoners ervaren dermate veel overlast dat ze andermaal aan de bel trokken. Men vroeg zich af of de wal of het scherm wellicht weggezakt is, hetgeen door de gemeente werd onderzocht en ontkend. Dus kennelijk is dat niet de oorzaak. Intussen blijft onduidelijk wat wél de oorzaak is”, zo meldt BurgerBelangen. Hoewel de recente signalen vooral uit omgeving De Maten kwamen, verwacht BurgerBelangen dat hetzelfde geldt voor andere woningen in de wijk De Langkamp die dicht bij de N348 liggen.

Ondanks een aarden wal en een scherm ervaren veel inwoners van de De Maten veel geluidsoverlast vanaf de N348.
Ondanks een aarden wal en een scherm ervaren veel inwoners van de De Maten veel geluidsoverlast vanaf de N348.

“Voor een deel kan dat zijn dat het verkeer op de N348 de afgelopen jaar is toegenomen en dat er het vrachtverkeer zwaarder is geworden. Belangrijker is echter vooral dat nog eens goed gekeken kan worden welke aanvullende maatregelen mogelijk zijn om de klachten op te lossen”, aldus raadslid Ben Nijboer van Burgerbelangen, die hierover een brief aan het college heeft gestuurd.

Wie op de hoogte wil blijven van het antwoord en eventuele maatregelen, kan zijn of haar mailadres doorgeven via fractie@burgerbelangenraalte.nl.

Share.

Leave A Reply