Met enige regelmaat komen er bij Burgerbelangen signalen binnen van inwoners die last hebben van het lawaai van voorbijrazende auto’s en vrachtwagens over de N348. Graag wil de partij een beter beeld van de straten of woningen die meer of minder last hebben. Vandaar dat de partij graag in contact komt met inwoners van onder andere de wijk De Langkamp in Raalte die deze ervaringen willen delen.

De oproep is een vervolg op eerdere vragen aan het Raalter college over de hoogte en effectiviteit van de aanwezige geluidsschermen. Het college liet toen weten niet van plan te zijn om extra maatregelen te treffen. De fractie wil het daar echter niet bij laten zitten. Samen met bewoonster Henny Houter oriënteert de fractie zich op de mogelijkheden.

“Sinds die eerste brief hebben we meerdere signalen gekregen van mensen die gewoon last hebben van dat lawaai, met name in de wintermaand als het blad van de bomen is en dagelijks tot ver na de spits. De signalen komen zowel vanaf de N348 tussen de Wijheseweg en Westdorplaan, als vanaf de afslag Ommen nabij de Patrijs”, zo meldt de fractie, die er op wijst dat ook de Huurdersvereniging Salland (HVS) al eens na een handtekeningenactie (in 2014) opriep tot nadere maatregelen.

Nijboer: “Wij hebben contact opgenomen contact opgenomen met HVS, maar het blijkt dat alle correspondentie in dit dossier zoek is geraakt. Vandaar deze oproep. Wij willen de situatie zo concreet mogelijk in beeld hebben. Vervolgens kunnen we daarmee kijken hoe we het college kunnen bewegen om te kijken wat er wél aan gedaan kan worden”.  Zowel eigenaren van koopwoningen als huurders kunnen hun ervaringen melden.

Reacties kunnen gestuurd worden naar fractie@burgerbelangenraalte.nl

Op zaterdag 15 april staat de fractie 0verigens ook van 10 tot 12.30 uur op de markt in Raalte.

Share.

Leave A Reply