De bibliotheek in Raalte gaat verbouwen. Dat komt mede doordat het Kulturhus wordt verbouwd door SallandWonen, en een deel van de bibliotheek daardoor moet verhuizen. Donderdagavond spraken we hierover in de raadsvergadering, omdat er verschillende scenario’s voor de verbouwing voorliggen. Elk met z’n eigen prijskaartje. Namens BurgerBelangen voerde Dafne Holterman het woord. “De bibliotheek in Raalte is een mooie faciliteit die voorziet in een behoefte. De scenario’s geven een duidelijk beeld van de keuzemogelijkheden die wij als raad, maar ook als fractie van Burgerbelangen, hebben.

We stemden in met het ‘middelste’ scenario. Niet het duurste, en ook niet het meest minimale. Onze inschatting is dat de bibliotheek hiermee weer helemaal kan voldoen aan de eisen van deze tijd.

Het scenario zoals het college van burgemeester & wethouders voorstelde is nog iets aangepast door de raad. Mocht er namelijk meer geld binnenkomen, bijvoorbeeld vanuit de provincie, dan mag de bibliotheek dit geld besteden om de vloerbedekking te vernieuwen, en eventueel een extra glazen wand te plaatsen.

Vergeet ook de bibliotheek in Heino niet
Nu de bibliotheek in Raalte wordt gemoderniseerd, is het ook goed dat er aandacht komt voor de andere bibliotheek in de gemeente Raalte, namelijk die in Heino. Dafne vroeg ook hiervoor aandacht tijdens de raadsvergadering: “Daarnaast zou ik nog graag van de gelegenheid gebruik maken een wens uit te spreken voor de bibliotheek in Heino. Ik spreek de hoop uit dat de bibliotheek in Heino de volgende zal zijn waar de aandacht en middelen op worden ingezet. Laat dit een mooi startsein zijn.”

 

Share.

BurgerBelangen Raalte is met zeven raadsleden de grootste coalitie-fractie van de gemeente Raalte.

Leave A Reply