De gemeente Raalte en SallandWonen hebben besloten om vanaf 2017 buurtbemiddeling als gezamenlijk initiatief van gemeente, woningcorporatie en politie in te zetten. Vanaf april 2017 treden vrijwilligers uit de gemeente op als bemiddelaar bij verschillende buurtconflicten. Zij krijgen hierin ondersteuning van Raster. Zowel de gemeente, SallandWonen als de politie kan inwoners doorverwijzen naar buurtbemiddeling.

Om de start van buurtbemiddeling te markeren hebben burgemeester Martijn Dadema, Marijke Kool (directeur-bestuurder van SallandWonen), Gerard Faas (directeur van Raster Welzijn) op woensdag 21 december 2016 een samenwerkingsconvenant getekend. Ook de politie tekent het convenant.

 

Doel buurtbemiddeling
Buurtbemiddeling is een laagdrempelige manier waarop buurtgenoten hun conflicten met elkaar oplossen onder begeleiding van vrijwillige buurtbemiddelaars. Het belangrijkste doel van buurtbemiddeling is een duurzame oplossing door de onderlinge communicatie te herstellen, het wederzijdse respect te bevorderen en toe te werken naar afspraken die voor alle partijen aanvaardbaar zijn.

Wilt u als bemiddelaar aan de slag?
Buurtbemiddeling Raalte start begin april 2017. Bent u geïnteresseerd om als buurtbemiddelaar aan de slag te gaan en wilt u meer weten over dit vrijwilligerswerk? Dan kunt u contact opnemen door een mail te sturen naar: buurtbemiddelingraalte@rastergroep.nl.

Foto v.l.n.r.  Martijn Dadema, Gerard Faas (directeur van Raster Welzijn) en Marijke Kool (directeur-bestuurder van SallandWonen

Share.

Comments are closed.