Home »

Groen licht voor bouwplannen Het Wooldhuis

Ingediend door aan 1 november 2016 – 00:01

De bewoners van verzorgingshuis Het Wooldhuis in Heino krijgen binnen enkele jaren grotere kamers, méér faciliteiten  en bovendien  komen er veertien nieuwe  hofjeswoningen. De gemeenteraad ging maandagavond tijdens de raadpleinsessie unaniem akkoord met de plannen. Het formele besluit wordt eind deze maand genomen, maar dat is een formaliteit.
Bewoners en personeel kunnen zich opmaken voor een totale metamorfose, waarbij met name de kwaliteit van wonen en zorg voor de bewoners flink verbeterd wordt.

De huidige gebouwen worden voor een groot deel intern verbouwd en met elkaar verbonden. Verder komt er nieuwbouw van 14 hofjeswoningen (elk met een tuintje) op het groene veldje bij de Paalweg. In totaal kunnen er, als de verbouwing voltooid is, 93 mensen wonen en zorg krijgen. Nu is dat nog 91. Het is dus geen grote uitbreiding in aantal  plaatsen, maar vooral een grote kwaliteitsslag voor zowel bewoners als personeel.

Reactie BurgerBelangen
“Het is een mooi plan, met veel ruimte, privacy en maatwerk voor de bewoners. Zorg en wonen is hier gescheiden, met als gevolg dat echtparen straks niet meer gescheiden te worden omdat de ene zorg nodig heeft, en de ander nog niet. Hoe mooi, hoe Sallands wil je het hebben…”, zo stelde Ben Nijboer van BurgerBelangen vast.

Omwonenden betrekken
Overigens vroeg Nijboer nog wel aandacht voor een optimale inpassing van de hofjeswoningen. Die komen op het nu nog groene veldje langs de Paalweg, met als gevolg dat het uitzicht van omwonenden veranderd. Wybren Bakker (voorzitter van de Raad van Bestuur van Het Zand) zegde echter toe daar extra aandacht voor te zullen hebben en deze omwonenden te betrekken bij de verdere uitwerking.

woolthuis

 

Laat een reactie achter!