De houtdorpen in Raalte staan als een huis. Zowel Houtdorp Paulus als Houtdorp Raalte-Noord werden afgelopen week weer een groot succes. In totaal beleefden ruim 450 kinderen een vakantieweek, waarin ze niet alleen lekker buiten waren, maar ook nog eens nieuwe vriendjes en vriendinnetjes opdeden. Dat ze bovendien ook nog eens allerlei praktische vaardigheden zoals timmeren en schilderen opdeden maakt het succes compleet. Volgens de organiserende vrijwilligers hoeft niemand er aan te twijfelen: ook de komende jaren staan de houtdorpen op de vakantieagenda!

Dat laatste was enkele maanden geleden overigens nog niet vanzelfsprekend. Even leek het nog spannend te worden, omdat de kosten van afvoer van het hout een probleem dreigden te worden. De onrust had alles te maken een organisatiewijziging omdat Landstede Welzijn (dat formeel voor de organisatie tekende) was overgedragen op WijZ. Mede dankzij een interventie van BurgerBelangen was de kou snel uit de lucht en was er geen twijfel meer over de voortgang. Naar aanleiding van die reuring overweegt de organisatie nu wel om de beide houtdorpen  in een stichting onder te brengen en daarmee niet meer afhankelijk te zijn van WijZ (voorheen Landstede).

Marieke van der Woude van Houtdorp Paulus verwacht dat het die kant op gaat. “WijZ heeft al aangegeven dat zij dit jaar voor het laatst, op deze manier, betrokken wilden zijn maar ons wel wilde helpen bij het opzetten van een stichting. De komende maanden gaan we daarmee aan de slag, maar één ding is wel zeker: als we ook volgend jaar weer de hulp krijgen van zoveel vrijwilligers hoeft niemand te twijfelen: het houtdorp staat als een huis”.

Beide Houtdorpen werden overigens mede mogelijk gemaakt door de steun van sponsoren als Bouwbedrijf Vosman, Booijink Veevoeders, Gamma, Hoogeboom Raalte,  Raab Karcher, Jumbo en Robby’s snacks.

Share.

Leave A Reply