Bestuur en vrijwilligers van zowel ’t As-spel als de Schalm in Mariënheem kunnen aan de slag met de felbegeerde renovatie. Alle fracties gingen tijdens de raadpleinssessie van 13/2/2017 al akkoord met het voorstel om in totaal € 200.000, – bij te dragen aan de totale kosten. Lange tijd is hard gewerkt aan zowel de plannen voor de beide accommodaties. Het formele besluit viel tijdens de raadsvergadering van donderdag 2 maart: het werd als hamerstuk afgetikt. Anders gezegd: Mariënheem kan aan de slag!!

nn
Groen licht ook voor de renovatie van De Schalm.

De Schalm was en is aan een renovatie toe om multifunctioneler gebruikt te kunnen worden. In ’t As-spel is door verplaatsing van de kantine ruimte vrijgekomen die aangepast moet worden zodat deze beter gebruikt kan worden voor verschillende doelgroepen. Van de € 200.000,= betaalt de gemeente € 150.000,= De rest komt van de provincie.

nn
Dankzij de subsidie kan ’t As-spel geschikt worden gemaakt voor nieuwe doelgroepen, waardoor bovendien de exploitatie wordt versterkt.

Ook de fractie van BurgerBelangen steunde het plan en was vol lof over de inzet van de inwoners én het eindresultaat. “In vergelijking tot de kosten van MFA’s in andere dorpen is de bijdrage van de gemeente zelfs vrij laag. Een compliment voor de gemeenschap van Mariënheem die met vrijwilligerswerk de kosten wisten te drukken. Het is mooi dat met deze bijdrage het voorzieningenniveau in Mariënheem voor de toekomst geborgd is”, aldus Ben Nijboer namens BurgerBelangen tijdens de raadpleinsessie.

 

Share.

Leave A Reply