BurgerBelangen inventariseert overlast van bomen

BurgerBelangen roept inwoners van de gemeente Raalte, die overlast ondervinden van gemeentelijke bomen zich te melden. Het kan dan gaan om bomen die vanwege de ouderdom dode takken laten vallen, die voor hars op auto’s zorgen, of op een andere manier voor overlast zorgen. “De afgelopen maand ben ik meerdere malen benaderd door mensen die aangeven echt last te hebben van bomen of takken, maar daarvoor tevergeefs bij de gemeente aan de bel trokken. Bovendien hoor ik regelmatig dat mensen het heft in eigen hand nemen, omdat, zo wordt dan gezegd: “Als ik het aanvraag, dan krijg ik een hoop heisa en doen ze nog steeds niets”, zo licht Ben Nijboer van BurgerBelangen toe. Hij kwam ook situaties tegen van mensen die overlast ervaren, maar dat niet durven te melden omdat ze bang zijn voor de reacties. BurgerBelangen zal deze ervaringen inbrengen in de lopende discussie over het kap- en groenbeleid.

“Het is daarbij van belang dat alle meningen en ervaringen worden meegenomen en dat rekening wordt met de belangen van omwonenden. Ik ben daarom benieuwd naar concrete praktijkvoorbeelden waar inwoners overlast ervaren, en wat zij –in hun situatie- voor oplossingen zien”.
Het kan daarbij zowel gaan om wensen tot opsnoeien, vervangen of verplaatsen van bomen. Praktijkvoorbeelden kunnen gemeld worden door een mail te sturen naar ben.nijboer@hotmail.com., of door een reactie te plaatsen onder dit artikel. Meldingen worden desgewenst vertrouwelijk behandeld.

In het najaar van 2016 wordt het nieuwe kap- en groenbeleid vastgesteld.

Share.

Leave A Reply