De fractie van BurgerBelangen is blij met het principe-akkoord tussen ROV en de gemeente om het betaald parkeren in Raalte af te schaffen. “Dit is geweldig belangrijk voor de toekomst van het centrum van Raalte. Hier hebben we steeds voor gepleit. Wat ons betreft hoeven nu niet te wachten tot 1 januari. Laten we, nu deze kogel door de kerk is, de meters zo snel mogelijk weghalen”, aldus Ben Nijboer in een eerste reactie.

BurgerBelangen heeft altijd gesteld dat afschaffen van betaald parkeren noodzakelijk is voor de toekomst van het centrum van Raalte. En de fractie was er steeds van overtuigd dat het financieel ook kon en kán. (Zie ook de artikelen elders op de site)

Het is jammer dat het zolang geduurd heeft en tot zoveel gedoe heeft geleid. Maar vooral: mooi dat deze doorbraak bereikt is.
“Complimenten voor het ROV, dat bereid is een lastige prijs te betalen. Ondernemers betaalden immers eerder al mee aan de startkosten. De afgelopen jaren moesten ze inkomsten derven, vanwege het betaald parkeren. En nu moeten ze weer betalen om het af te schaffen. Het siert ze dat ze daartoe bereid zijn. Ik hoop dat er onder de ondernemers een goede modus wordt gevonden om die kosten naar redelijkheid te verdelen, waarbij ook de free-riders (de ondernemers die geen lid zijn van het ROV) letterlijk een duit in het zakje zouden moeten doen”.

Wat ons betreft wachten we nu niet langer, buigen we het principe-besluit zo snel mogelijk om in een definitief besluit en stoppen we ook zo snel mogelijk; uiterlijk per 1 november of december. “Voor veel ondernemers zijn dat (vanwege Sinterklaas en Kerst) superbelangrijke maanden, dus laten we zorgen dat de parkeermeters dan ook vóór die tijd weg zijn.”

Share.

Leave A Reply