Op zaterdag 10 september is, in aanwezigheid van veel inwoners uit Laag Zuthem, het Trefpunt feestelijk geopend.

Het Trefpunt in Laag Zuthem geldt binnen het dorp als ‘het kloppend hart’ van de hechte dorpsgemeenschap. Al tientallen jaren worden vanuit dit centrum allerlei activiteiten georganiseerd, variërend van gymactiviteiten voor de leerlingen van basisschool De Linde (vroeger School met de Bijbel), koffiebijeenkomsten voor de ouderen, bibliotheek, of (altijd uitverkochte) toneelavonden van toneelvereniging Hakke Takke. Tot rond 2005 (?, wie weet het juiste jaartal?) hield de Rabobank er nog spreekuur. Tot 2016 was een deel commercieel verhuurd als ‘café De Buurman’.

Het vooraanzicht van Het Trefpunt, tot 2016.
Het vooraanzicht van Het Trefpunt, tot 2016.

Na het vertrek van de Rabobank, de bibliotheek en in 2016 café De Buurman groeide het besef binnen Laag Zuthem dan nieuwe impulsen nodig waren en die werden dan ook opgepakt. Cruciaal daarbij was dat het –verouderde- pand aangepast moest worden aan de eisen van de tijd. Met vereende krachten werd die uitdaging aangegaan en met succes. Er werden fondsen geworven en de gemeente deed een stevige duit in het zakje.

 

Het nieuwe Trefpunt werd geopend op 10-9-2016
Het nieuwe Trefpunt werd geopend op 10-9-2016

De verbouwingswerkzaamheden waren vlak voor de zomer (2016) klaar. De klus was geklaard door bouwbedrijf Mensink, die bij de uitvoering de hulp kreeg van enkele tientallen vrijwilligers.

En het resultaat mag er zijn.

 

 

 

 

De officiële opening vond plaats op 10 september 2016.  Als openingshandeling onthulde Herman Tichelaar (voorzitter van Stichting Trefpunt) samen met wethouder Wagenmans en burgemeester Martijn Dadema het naambord, met nieuw logo (zie foto boven).

Evelien Petter (ontwerpster van het nieuwe logo) legt de symboliek ervan uit.
Evelien Petter (ontwerpster van het nieuwe logo) legt de symboliek.

 

Het nieuwe logo is ontworpen door Evelien Petter, uit Laag Zuthem. Haar toelichting: “Het Trefpunt is een centraal ontmoetingspunt voor de inwoners van Laag Zuthem in en rondom de kern. Dat wilden we tot uitdrukking brengen in het logo. In het blauw de wetering, in het geel de nieuwbouw Kleine Hagen onder de wetering. In het oranje het dorp boven de wetering en de groene bol staat symbool voor de groene omgeving waarin Laag Zuthem zich bevindt”.

 

 

De geschiedenis van Het Trefpunt.

Hierbij nog een historische foto van Het Trefpunt. Als iemand weet uit welk jaar deze foto dateert (of wanneer dit gebouw gezet of vervangen is) dan vernemen we dat graag. info@burgerbelangenraalte.nl)
Hierbij nog een historische foto van Het Trefpunt. Als iemand weet uit welk jaar deze foto dateert (of wanneer dit gebouw gezet of vervangen is) dan vernemen we dat graag. Stuur dan een mailtje naar: info@burgerbelangenraalte.nl.
Het oude logo, zoals dat tot de zomer van 2016 gebruikt werd.
Het oude logo, zoals dat tot de zomer van 2016 gebruikt werd.
Share.

Leave A Reply