In de wijk Borgwijk in Luttenberg worden vijf starterswoningen gebouwd.  CPO-vereniging Borgwijk en de gemeente Raalte hebben inmiddels een koopovereenkomst ondertekend voor de verkoop van de vijf kavels. De woningen worden gebouwd in de vorm van vijf-onder-één kap woningen.

Vanuit Luttenberg was veel vraag naar betaalbare starterswoningen. Na een inventarisatie door Plaatselijk Belang Luttenberg en Stichting LuttenbergWoont zijn de wensen op tafel gekomen. Daarna is samen met de gemeente Raalte gezocht naar een geschikte locatie. Deze werd gevonden in nieuwbouwplan Borgwijk.

De CPO-vereniging Borgwijk bestaat uit een 5-tal enthousiaste starters. Ze gaan in collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) een blok van 5 bouwen. De afgelopen maanden zijn ze druk geweest met het uitwerken van hun bouwplannen. Hierin zijn ze begeleid door Theo Solen van stichting LuttenbergWoont.

De omgevingsvergunning voor de woningen is inmiddels verleend. De starters hopen eind dit jaar met de bouw van de woningen te kunnen starten.

Share.

Leave A Reply