Het was een even verrassende, als bizarre én verstandige wending in de discussie over betaald parkeren in Raalte. Tijdens de raadpleinsessie van maandag 14 maart werd het voorstel van het Raalter college om te gaan investeren in betaald parkeren, in plaats van af te schaffen zó heftig bekritiseerd, dat wethouder Van Loevezijn eieren voor zijn geld koos en het voorstel terugnam. Hij gaat nu eerst weer praten met de Raalter Ondernemers Vereniging (ROV). “Een bizarre wending”, zo oordeelde de fractie van BurgerBelangen (het was immers niet de eerste keer dat de wethouder een voorstel terugnam), “Maar ook verstandig. Het is duidelijk dat betaald parkeren slecht is voor het centrum van Raalte. Als dit weer een nieuwe opening is, dan moet deze gepakt worden”.

Overigens stelde BurgerBelangen wel dat het hervatten van het overleg met het ROV alleen zin heeft als het college nu dan eindelijk ook eens met een concreet en uitgewerkt plan komt dat uitgaat van afschaffen. “Pas met zo’n totaalplan kan beoordeeld worden welke bijdrage van de ondernemers redelijk is en wat er aanvullend moet gebeuren. Zónder een gedegen plan heeft praten geen zin. Dan is er slechts sprake van herhaling van zetten en daar schiet niemand iets mee op.”

Alleen de fractie van Gemeentebelangen bleek voorstander van investeringen in het huidige systeem en ontpopte zich, samen met de PvdA, als de laatste fracties die nog wél wil vasthouden aan het betaald parkeren.

Share.

Leave A Reply