Voor de tweede keer binnen twee jaar is in Mariënheem onrust ontstaan over de mogelijke komst van een KPN-zendmast dichtbij de bebouwde kom. In 2016 werden omwonenden van de Essenbree overvallen door een publicatie dat er een zendmast zou komen de speelplaats aan de Essenbree en bij de tennisbaan.
Na protesten trok KPN de aanvraag is. De gemeente gaf daarbij (n.a.v. vragen van BurgerBelangen) aan dat met KPN is afgesproken dat gezocht zou worden naar een betere plaats én…. dat zowel Plaatselijk Belang Mariënheem als de inwoners die een zienswijze hadden ingediend daarbij betrokken zouden worden.

Onlangs verscheen echter een publicatie op de gemeentepagina dat KPN alsnog een zendmast wil plaatsen, dit keer aan de Wissinkweg. Van de toegezegde communicatie met PB en inwoners blijkt geen sprake te zijn geweest. Met de verontwaardiging als gevolg.

Raadslid Henny Lammers: ‘Uit onze contacten met inwoners en PB-Mariënheem blijkt dat men absoluut het belang inziet van een zendmast. Een zendmast is noodzakelijk voor een optimale digitale bereikbaarheid van onder andere de hulpdiensten. Er is daarom zeker ook bereidheid om mee te denken over een goede locatie. Wij begrijpen niet waarom van die bereidheid geen gebruik is gemaakt”.

De fractie van BurgerBelangen heeft bij het college inmiddels om opheldering gevraagd.

Share.

1 reactie

  1. Laten ze die zendmast ergens neerzetten waar de mensen er geen last van hebben. Wat betekent zo’n mast in de directe omgeving van mensen voor de toekomst??? Zolang het niet 100% zeker is dat het geen nadelige gevolgen heeft voor de gezondheid kom dan maar weer terug, maar blijf nu uit de buurt van de mensen.

Leave A Reply