Er komt géén antennemast bij De Essenbree in Mariënheem. De KPN heeft de aanvraag om op die plaats een telecommunicatie-mast te plaatsen ingetrokken. Dat heeft de gemeente aan de omwonenden laten weten. De reden van het intrekken is niet bekend. “Maar dat maakt ons ook niet zo veel uit”, zo laat Gerard Hollander weten, “We zijn gewoon blij dat dit plan van tafel is”.

Naast dit speelveldje wil KPN een communicatiemast plaatsen. De gemeente wil daar wel aan meewerken. Inwoners van Mariënheem willen dat uitgeweken wordt naar een plek op 500 meter afstand van het dorp.
Naast dit speelveldje wilde KPN een communicatiemast plaatsen. De gemeente wilde daar wel aan meewerken, maar inwoners van Mariënheem kwamen in het geweer. Inmiddels heeft KPN de aanvraag dus ingetrokken.

 

Hollander verzamelde onlangs honderden handtekeningen van inwoners tégen deze mast, en werd daarbij gesteund door Plaatselijk Belang Mariënheem. De fractie van BurgerBelangen stelde, naar aanleiding van deze actie, tijdens de raadsvergadering van december vragen aan het college.

Ben Nijboer (BurgerBelangen): ‘We zijn net als de mensen in Mariënheem blij dat KPN de aanvraag heeft ingetrokken. Die plek is totaal ongeschikt voor zo’n grote mast. Maar we blijven wel benieuwd naar het antwoord van het college op de vraag waar dit soort masten wél mogen komen, of daarbij voldoende afstand tot de woonkernen wordt gehouden en hoe het zit met de communicatie met de omwonenden.”

Tip: volg BurgerBelangen (@bb0572) op Twitter en Facebook, en blijf op de hoogte.

Share.

Leave A Reply