Onder de titel ‘Is eigen schuld altijd dikke bult’ organiseert BurgerBelangen twee boeiende avonden over de schuldhulpverlening binnen de gemeente Raalte. Op de eerste avond (woensdag 26 mei) wordt ingegaan op de brede context van schuldhulpverlening, met onder meer een overzicht van de regelgeving en ontwikkelingen daarin. Hans Hartholt (Hartholt Bewindvoering) schetst dit beeld vanuit de praktijk. Geen droge stof dus, maar echt de praktijk van alledag. Daarbij wordt ook ingegaan op de belangrijkste oorzaken van schulden in Salland.

Tijdens de tweede avond (woensdag 2 juni) wordt vervolgens verder ingezoomd op de concrete situatie in Raalte: hoeveel mensen met schulden zijn in beeld, hoe hoog zijn die schulden, wie is erbij betrokken. Uiteraard staan we ook stil bij hoeveel inwoners van Raalte slachtoffer zijn van de belastingdienstaffaire, en de effecten van corona op het aantal mensen met schulden.

Beide avonden zijn onderdeel van het zomerprogramma van BurgerBelangen om met inwoners uit de gemeente Raalte in gesprek te gaan over actuele onderwerpen in de lokale politiek. De bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur, en sluiten om 21.30uur. Deelname is gratis. Aanmelden kan door een mail te sturen naar fractie@burgerbelangenraalte.nl.

Share.

Leave A Reply