De discussie over betaald parkeren in Raalte staat niet op zichzelf. Op veel andere plaatsen speelt dezelfde discussie. Daarnaast zijn er steeds meer plaatsen waar het betaald parkeren is afgeschaft. Een boeiende vraag is dan: hoe is het daar gegaan? Eén van de voorbeelden is Borne. Daar werd betaald parkeren voor de parkeergarage afgeschaft in 2014. Voor de rest van het centrum wordt gewerkt met blauwe zones en plaatsen voor vergunninghouders.

In Borne was tot 2014 in de parkeergarage betaald parkeren met een uitzonderlijk laag tarief: het eerste uur gratis, daarna 60 ct per uur met maximum van 3 euro per dag. Op 1 januari 2014 is het afgeschaft omdat de investeringen niet opwogen tegen de opbrengsten. Ook hier geen metingen, maar wel de constatering van wethouder Herman Mulder (CDA): “In de afgelopen tien jaren was het overdekt parkeren onder het Kulturhus niet bijster in trek. Aan de kosten kan dat niet hebben gelegen. Voor korte boodschappen kon je immers binnen het gratis uur wel terug zijn bij je auto (…) Het valt ons wel op dat nu meer auto’s staan dan toen er nog betaald moest worden”.

Heeft u meer informatie over de ervaringen rond afschaffen van betaald parkeren in Borne (of elders): stuur dan een reactie naar info@burgerbelangenraalte.nl of plaats een reactie onder dit artikel.

 

Share.

Leave A Reply