De gemeenteraad van Raalte heeft zich vol lof uitgelaten over de nieuwste plannen van De Laarman in Luttenberg. Het (sinds 2014 nieuwe) bestuur wil De Laarman ombouwen van een traditioneel museum naar een museaal bezoekers- en activiteitencentrum.  De raad was niet alleen vol lof, maar ging ook akkoord met een subsidie van € 187.343,-. Ook BurgerBelangen stemde in met de plannen.

Doorbraak
Het besluit van de raad (dat formeel op 10 november genomen  wordt) betekent een grote doorbraak voor vrijwilligers en bestuur van De Laarman. In 2012 werden grootste plannen gelanceerd die uiteindelijk niet haalbaar bleken. Het leidde zelfs tot een wisseling van bestuur. “Het is goed dat deze roerige tijden kunnen nu definitief achtergelaten worden. De blik kan nu helemaal op de toekomst gericht worden en dat is goed nieuws voor iedereen in Luttenberg”, zo werd tevreden vastgesteld.
Jos Westenenk (voorzitter Stg De Laarman) toonde zich kort na het besluit een tevreden man: “”We hebben hier keihard aan gewerkt. We zijn hier trots op”, zo sloot hij het debat af.

Vergeten groenten
De Laarman gaat de bijgebouwen slopen en nieuwe ruimten aan het hoofdgebouw aanbouwen, waarbij ook de oude mengvoederinstallatie met transportsysteem en mengkuip beter in beeld worden gebracht. Ook het oorspronkelijke zadeldak en de toegankelijkheid van de silotoren wordt herstelt. De Laarman wordt verder opnieuw ingericht en de gronden aan de overkant van de weg worden geschikt gemaakte voor het verbouwen van graan en vergeten groenten.

Het totale investeringsbedrag bedraagt circa € 700.000,= (incl BTW).

 

Share.

Leave A Reply